AD Boutik

Може ли да изберем дар за дете?

Posted in:

Там където има малчугани именно там се ражда и нуждата от любопитни и впечатляващи дарове, като ги изненадат и зарадват без значение дали става дума за рожден ден, деня на детето, имен ден, Коледа или пък съвсем друго. Имайки предвид богатия избор от стоки, които се предлагат в детските уеб магазини решаването отнема доста време и желае определено проучване.

Годините на децата са водещ елемент за подбора на най-правилния дар и е от значение да се знае какви точно са традиционните им занимания и какви точно подробности предизвикват интересът им в различните етапи на тяхното израстване.

children toys

Подаръци за по-големи малчугани – седем-четиринадесет години
Школото – точно това е мястото, където се оформят личните и цялостните интереси на малчуганите.
Децата се намират навън от дома си и общуват в по-широк социален кръг, в който пряко и непряко си оказват влияние. В средата на учебните заведения учениците добиват някаква независимост и създават своите собствени персонални предпочитания и интереси. В конкретния етап ще можете да изберете подарък за детето по 2 критерия: Точно какви дейности харесва детенцето? Какво реално се харесва от болшинството деца? Във втория вариант най-вероятно става въпрос за играчки от телевизионни реклами.

Преди училище
Предучилищните занимания тренират детенцето за прехода от забавата към ангажиментите. В този етап малчуганите придобиват умения и познания, които се прилагат в по-сложни игри – игри с интересни и отговори, артикули с дистанционно управление, игри за компютър, сложни загадки и конструктори.

Дарове за мънички деца
В годините между три и пет децата въпреки, че копират абсолютно всички дейности на мама и татко, те създават и свои собствени сюжети. Това са така наречените игри с ролеви характер, като те са изобретатели и членове на различни ситуации от заобикалящия ги свят. Най-мечтаните подаръци за дечица в годините между 3 и 5 са конструкури и мозайки, книжка за оцветяване и рисуване, пластилин и други от подобен тип. Подобни подаръци дават на децата да развиват своите собствени творчески умения като се развеселяват.

Хубави подаръци до три годишна възраст
Между 12 мес и три год. дечицата много активно разузнават средата, която ги заобикаля, именно като разглобяват, дърпат, бутат и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръцете. Най-подходящи за играене са дървените играчки като кубове, строителни конструктори с по-големи части, нанизващи се играчки (низанки), влакче и артикули за дърпане и бутане, мозайки за малки деца и други. Необходимо е да изберете артикули, където ще провокират и развият въображението на малчуганите.

Хубави подаръци за бебета
При бебетата е важно играчките да подобряват координацията между ръцете и очите, слух, умение за разпознаване и други. Най-подходящи за точно тази цел и най-удачни са музикални играчки, дрънкалки и плюшени играчки, които наподобяват животни. Бебчетата пробват несъмнено всичко на вкус и е много важно играчките да не съдържат малки компоненти, които могат лесно да погълнат.

За повече информация: бебешки хавлии

Comments are closed