AD Boutik

Бихте желали по-здрави нокти, кожа и коса? Ползвайте Омега-3

Posted in:

health supplementsБъдете спокойни, вече не се тревожете за обезводнената кожа на ръцете, чупещите се нокти и изтощената коса. В търговската мрежа са Омега 3 мастни к-ни.

В случай, че се чудите какво реално са тези к-ни и с какво точно са изгодни в организма, сега ще разясним.

Омега-3 есенциалните киселини са страшно ценни за тялото на човека, тъй като не се образуват в организма. Ето защо е доста важно да си ги набавяме с храните, които приемаме и чрез хранителни добавки.

В продуктите Омега-3 най-често се срещат в рибата, градинския чай, асаи, лененото масло, водораслите и маслото от рапица, спанака и орехите.

За огромно съжаление, обаче доста често редовната ни диета не може да ни снабди с необходимите ползотворни хранителни съставки. Факторите за точно това са доста – по един начин в напрегнатото всекидневие не ни остава време да приготвим и поднесем у дома на любимите си хора ястията, от които наистина се нуждаят. От друга – много често сме нехайни по отношение на храна и пропускаме да си даваме сметка колко точно важно е да хапваме наистина добра и задоволяваща храна абсолютно всеки ден. Често прибягваме до лесните, засищащи и бързодостъпни, но без особена хранителна стойност ястия.

Друг повод да не консумираме достатъчно Омега 3 мастни к-ни с ястията е конкретен характерен вкус, който не ни харесва. Много човешки същества, примерно не консумират водорасли, риба и спанак. Рядко консумират в необходимите количества и от останалите съдържащи Омега-3 гозби.

За да се набавят нужните за правилната работа на тялото Омега 3 мастни киселини е потребно да се усвояват хранителни добавки.

Продават се в различни видове, но често се срещат като на капсули или масло, като се приемат по нареждане или следвайки инструктажа върху опаковката.

Омега 3 са здравословни мазнини, които спомагат за нормалния метаболизъм на нашето тяло.

Освен за добри нокти, коса и кожа Омега 3 мастни есенциални к-ни са благоприятни и за много други неща.

Например консумирането на достатъчни нива Омега-3 мастни киселини спомага за превъзмогването на състоянията на депресия.

Незаменими са, когато се лекува много високо артериално кръвно налягане, защото Омега-3 мастни киселини разреждат кръвта и намаляват по нормален метод завишеното кръвно. Спомагат за регулиране на лошия холестерол в кръвта.

Мастните киселини влияят перфектно при неприятни болки в ставите, ревматоиден артрит и други.

Comments are closed